top of page

Klauterkooi outdoor

zaterdag 14 september 2024

11.00 tot 15.00 uur
Sportveld Meander College in 
Zwolle

Aanmelden

is nodig!

Kom je buitenspelen?

Op zaterdag 14 september gaan we in Zwolle voor het eerst een Klauterkooi in de buitenlucht organiseren, want we willen het nieuwe klauterjaar graag met zo veel mogelijk kinderen en ouders beginnen. Klauterkooi outdoor wordt een gezellige dag voor alle kinderen tussen de 4 en 14 jaar. En als we zeggen alle kinderen dan bedoelen we ook iedereen! Want Klauterkooi betekent: samenspelen voor kinderen met en zonder een beperking. Onze missie is om de wereld spelenderwijs begripvol te maken en daarin staan we niet alleen. Klauterkooi outdoor wordt gesteund door Stichting Gehandicapte Kind, Hanzestrohm Foundation, het Meander College, Stichting vrienden van Autisme, Sportservice Zwolle en een prachtige groep vrijwilligers! Samen doen we ons uiterste best om er een bijzondere dag van te maken. Doe jij mee?

 

Wat is er te doen?

Klauterkooi outdoor draait om ontmoeten, beleven en bewegen. Van 11 tot 15 uur ben je welkom op het sportveld van het Meander College. Let op dat begeleiding door een volwassene bij alle activiteiten verplicht is!

 • Ben je lekker actief? Kom dan springen op het Jungle Jump plein of speel een potje knotshockey op het sportveldje.

 • Doe je het liever iets rustiger aan? Maak de mooiste en grootste bellen bij de Bellenfabriek, wandel een rondje met de pony's van Buitencentrum het WIJ-land, ervaar het belevingspad of geniet van een voorstelling in onze openlucht tipi's.

 • Voor de kleinsten is er een speelstrandje met speelgoed en een opblaasbare glijbaan met ballenbak.

 • Even uitrusten kun je doen in onze picknickhoek waar je met je zelfgemaakte picknick op adem kunt komen en andere kinderen kunt ontmoeten.

 • In onze snoezelruimte kun je komen genieten van lichtjes en klanken.

 • Voor de kinderen die graag in een overzichtelijke omgeving willen spelen is er een gymzaal waar alles wat kalmer is.

Voor ouders

 • De toegang tot Klauterkooi is gratis. Het is wel verplicht om van tevoren aan te melden zodat het niet te druk wordt.

 • Als er speciale behoeften zijn waar we als organisatie rekening mee moeten houden, laat dit in het aanmeldformulier weten. Op de dag zelf kunnen wij geen extra maatregelen meer treffen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en het gedrag van je kind. We bieden voor zoveel mogelijk kinderen een haalbare ervaring aan, maar als ouder of begeleider ben je verantwoordelijk voor waar je kind veilig aan mee kan doen. Zeker gezien de verschillende behoeftes die onze deelnemers kunnen hebben kunnen wij deze keuzes niet voor de kinderen maken. Samen zorgen we dat het een veilige en gezellige dag wordt! 

 • Er is geen eten of drinken te koop op het terrein. Wel is er een speciale picknickhoek op het terrein waar je je eigen eten en drinken kunt gebruiken. Hou het terrein zo netjes mogelijk zodat de vrijwilligers na afloop niet heel het veld op hoeven te ruimen. Er staan genoeg prullenbakken en er zijn picknicktafels. Natuurlijk mag je ook je eigen picknickkleed meenemen.  Er zijn verschillende waterpunten in de picknickhoek. Eventueel kun je bij de Kwalitaria of bij het wijkcentrum terecht als je toch iets te eten of drinken wil kopen.

 • Er is een toilet voor mindervaliden in de school. Meld je bij iemand van het Klauterkooi-team zodat we je de weg kunnen wijzen. 

 • Gratis koffie, thee en limonade wordt naast het veld in het  bijgebouw aangeboden door Meander College. 

 • Kom zo mogelijk lopend of op de fiets, het parkeerterrein om de school heen kan druk zijn. Parkeren in de buurt is wel gratis.

 • Binnenkort delen we hier een kaartje van het terrein en met de parkeeropties in de buurt. 
   

Huisregels Klauterkooi outdoor

Hier komt een link naar een pdf met de huisregels.

Aanmelden

Aanmelding zal geopend zijn vanaf 1 juli.

bottom of page