top of page
IMG_1885_edited.jpg

Praktische informatie

  • Aanmelden via de locatiepagina van de Klauterkooi waar je heen zou willen

  • Klauterkooi is gratis te bezoeken na aanmelden

  • Volg Klauterkooi op sociale media voor laatste nieuws zoals nieuwe data en locaties

  • De maximale leeftijd is 12 jaar

  • Naast kinderen met beperking zijn broertjes/zusjes en vriendjes uit het gezinsnetwerk welkom

  • De gymzaal is speciaal ingericht voor kinderen met een beperking en houdt rekening met kinderen zonder beperking, er is voor iedereen wat leuks te doen

  • Laat ons eventuele bijzonderheden en/of behoeftes t.a.v. spelen weten via het aanmeldformulier dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee.

  • Per keer kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, daarna kom je op de wachtlijst.

Huisregels

Klauterkooi is een binnenspeelfeestje voor kinderen met en zonder beperking. Geen een kind is hetzelfde en geen een kind kan hetzelfde. Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden en om welkom te blijven in de gymzaal waar Klauterkooi georganiseerd wordt, is het belangrijk om je aan de huisregels te houden.

Begeleiding verplicht

 

Alle kinderen die meedoen aan Klauterkooi nemen een ouder of volwassen begeleider mee die de verantwoordelijkheid heeft over het gedrag van het kind en die het kind begeleidt in het spelen op een manier die de veiligheid waarborgt. Klauterkooi wordt georganiseerd door en voor ouders en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukjes, weglopen, onhandig terechtkomen of iets verkeerd eten of drinken. Als begeleider/ouder houd jij je eigen kind in de gaten en zorg je dat het veilig meedoet. Als de vrijwilligers instructie geven over het gebruik van de speeltoestellen dan is het in het belang van de veiligheid van de kinderen dat deze instructies worden opgevolgd. Klauterkooi accepteert geen aansprakelijkheid voor gedragingen van deelnemers die tot schade, materieel of fysiek leiden.

We zijn aardig en behulpzaam

Nieuwe kinderen kunnen zich anders gedragen dan de kinderen die je kent. Soms maken ze misschien geluiden of gebaren die je niet snapt. Soms hebben ze hulp nodig omdat ze iets niet kunnen en soms begrijpen ze jouw spelletje niet. Weet dat het vaak niet zo bedoeld is! Als je twijfelt waarom iets gebeurt of wat je moet doen, vraag het dan aan een volwassene. Probeer rustig en vriendelijk met elkaar om te gaan en ga een stukje opzij als je het niet zeker weet. 

 

We houden de gymzaal netjes

Wat is het gaaf dat we een gymzaal helemaal voor onze Klauterkooi mogen gebruiken. Hierdoor kunnen we met elkaar spelen en plezier maken zoals dat tot nu toe nergens kan. Laten we daarom zorgen dat we welkom blijven. Dat betekent dat we niet eten en drinken in de gymzaal en dat we niet met buitenschoenen in de gymzaal gaan. Ook zorgen we dat we de kleedkamer en toilet netjes houden en dat we de gymtoestellen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn (vraag een volwassene om hulp als je niet zeker weet hoe een toestel of spelletje werkt). Afval gooi je in een afvalemmer. Ook buiten laten we geen dingen slingeren.

Film en foto

Wil je filmpjes en foto's maken van dit geweldige binnenspeelfeestje? Dat snappen we helemaal! Maar als er andere kinderen op staan, vraag dan even aan diens ouder/begeleider of die akkoord is. Zeker als je van plan bent de beelden te delen op sociale media.

Pesten is einde feestje

 

Als kinderen elkaar pesten, uitlachen of bewust pijn doen dan is het feestje direct afgelopen  voor de pester. Opnieuw aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.  Klauterkooi is echt bedoeld voor de gezelligheid!

 

bottom of page