top of page

Vraag & antwoord

Inclusie doen we samen!  Klauterkooi wordt georganiseerd voor en door ouders die hun kind graag met verschillende kinderen willen laten kennis maken. Niet die beperking staat voorop, maar het plezier! Het organiseren gebeurt allemaal vrijwillig. De ouders proberen zo goed mogelijk iedereen te woord te staan, maar omdat we de organisatie naast het zorgen voor onze kinderen, ons werk en onze andere verplichtingen doen, kunnen we niet met iedereen uitgebreid bellen/corresponderen. Vragen en antwoorden die we hebben ontvangen verzamelen we daarom op deze pagina. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan na aanmelding in de WhatsApp  groep voor de deelnemers van die maand organiseert. Of neem contact met ons op via Instagram.

Hoe kan ik meedoen met Klauterkooi?

Je kunt meedoen door je kind(eren) vooraf aan te melden via het aanmeldformulier op deze site. Als er plek is, ontvang je vlak voor de datum van de Klauterkooi een uitnodiging om deel te nemen aan de deelnemersgroep op WhatsApp voor die datum. Daar krijg je laatste informatie en kun je iets kwijt over jezelf en/of je kind(eren). 

Wat als de datum vol is?

Meld je dan aan voor de wachtlijst door een dm te sturen via ons Instagram account

Mag ik eten en/of drinken meenemen?

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen, maar let op dat dit niet de gymzaal in mag. En zorg dat alles netjes blijft en dat je bij ongelukjes zelf even schoonmaakt. Bekijk ook de overige huisregels. 

Is er toezicht voor mijn kind?

Er is geen persoonlijke begeleiding/toezicht per kind. Er zijn enkele vrijwilligers die op het gehele verloop letten en die je vragen kunt stellen. Maar je kunt je kind niet zonder eigen toezicht laten spelen. De veiligheid van je eigen kind houd je dus zelf in de gaten. Het idee hierachter is dat elk kind zo verschillend is dat alleen een persoonlijke begeleider de juiste inschatting kan maken over wat een kind kan en mag. Voor elk aangemeld kind moet dus ook een 18+ begeleider van het kind meekomen.

Waar komt Klauterkooi vandaan?

Klauterkooi is begonnen met een verjaardagsfeestje van een jongen uit Zwolle. Zijn moeder zag dat het voor kinderen met een beperking niet makkelijk is om nieuwe vriendjes te maken. Vaak zitten ze niet in de buurt op school en de meeste 'gewone' speelplekken zijn te druk of niet goed bereikbaar met bijvoorbeeld een rolstoel. Dit speelde ook bij hun eigen gezin. Ze huurde een gymzaal en organiseerde een vrije speelochtend. Dit was zo'n leuke ochtend voor iedereen dat ze daarna met Klauterkooi is begonnen. Samen met haar man en een groepje enthousiaste helpers wordt Klauterkooi nu georganiseerd. Met steun van het Gehandicapte Kind kan Klauterkooi georganiseerd worden in Zwolle! Zie wij jou ook binnenkort? 

bottom of page